zondag 11 januari 2009

Schaatsen op de Zuiderplas

Het is bijzonder om op het strandje, waar we 's zomers gaan zwemmen, op het ijs te stappen. Tussen de waterglijbaan en de haven, rijden we over het (nog mooi gladde) ijs richting provinciehuis. Af en toe zijn er afdrukken van ganzenpoten of luchtbellen ingevroren.

Vanuit het haventje, waar nog één boot ingevroren ligt, klinkt gezellige muziek en wordt glühwein geschonken. Ijs-surfers in verschillende gedaante schieten ons voorbij. Ouders schaatsen achter de kinderwagen of lopen voor de slee. Kinderen krabbelen op dubbele ijzertjes. Echtparen wandelen (vaak met hond) over de plas, af en toe een fiets. Er wordt ge-ijshockeyed en up-tempo rondjes geschaatst op noren. Een jarige vriend trakteert ons op warme chocomel op het eiland van de Pettelaar.

Het is gezellig druk, iedereen geniet van de ijspret. Tot zeker een half uur na zonsondergang. Dan wordt het te donker. Gisteren konden we naar huis schaatsen bij het licht van de maan... al zag je weinig meer van de scheuren of gaten in het ijs.

Zou het de laatste keer zijn geweest dit jaar? We hebben er in ieder geval flink van genoten vandaag! En we waren niet alleen : half 's-Hertogenbosch was op het ijs.

2 opmerkingen:

Knight zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Knight zei

Leuk dat er al zo snel foto's online staan! :D Ik was een van die weinige fietsers :P

Heb je toevallig nog foto's van een knalgele/zwarte mountainbike met knalrode velgen? Zoja zou je die dan kunnen mailen naar lbernsen bij hotmail punt com? Alvast bedankt!

Was echt supermooi weer gisteren, blij dat ik dat niet heb hoeven missen ;-)