maandag 2 juni 2008

Fietsen rond Berg&Dal


Vanuit de Holdeurn, Berg en Dal, een prachtige locatie, fietsen we heerlijk een weekend door de Ooijpolder. Als we terugkijken op de "stuwwal" zien we pas hoe hoog Berg&Dal ligt... 's middags zullen we dat nog wel merken als we weer terug naar boven moeten klimmen...
De Vakantieboerderij Holdeurn geeft ons een prachtige uitvalsbasis. Een appartement met een terras onder de verranda, wat tijdens het nachtelijk onweer een heerlijke plek is om te vertoeven. Het uitzicht over de boerderij en het het dal, de vele vogels in de mooie bomen, de rust... Karin heeft aan alles gedacht wat je in zo'n appartement nodig hebt en we genieten van een heerlijk ontbijt op ons terrasje. Zelfs de zon doet nog haar best.

De prachtige Ooijroute (leve Nuus' routemap) leidt ons langs het kerkje van Persingen, waar weer een mooie expositie is, die wij ongewild openen... dat levert ons een lekkere kop koffie op!

De Millinger theetuin is echter het mooiste plekje van vandaag! Wat een bloemenweelde! Serene rust, prachtige plekjes in de geweldige tuin, waar we heerlijk genieten van een prima lunch, nadat we binnen de bui hebben afgewacht.

Verderop op de route stuiten we op een koe op het pad... lastig als het zo'n smal paadje tussen de brandnetels betreft. Maar wel een prachtige route. We worden wel lek gestoken door de muggen trouwens. En langzamerhand wordt het weer donkerder en dreigt de regen. Toch weten we het goed droog te houden; als er toch een bui valt, zitten we net even (droog) uit te blazen op een terras.

Na de klim de berg op tussen Beek en Berg&Dal genieten we van een heerlijk diner bij 100% Puur. We worden er echt verwend!

De tweede dag genieten van de Reichswald route door het Duitse land. Typisch Duitse dorpjes, door een prachtig bos (gelukkig naar beneden!), dat heerlijk ruikt na de overvloedige regen. Door de uitgestrekte velden cirkelen we weer terug richting Berg&Dal. Het weer wordt steeds beter en we eindigen die dag ook op een terras in de zon.

Opweg naar huis heb ik nog even last van spoorweg problemen en zit ik anderhalf uur vast op het station in Nijmegen. Maar ik geniet nog even van de foto's
(meer zien? klik hier),
die ik maakte en wil jullie in ieder geval deze mus bij Oortjeshekken niet onthouden.

Geen opmerkingen: