maandag 9 juni 2008

Lobith Tolkamer en Millinger Theetuin

Als we aankomen in Tolkamer voor de viering van de 50 jarige bruiloft, is het betrokken en bijna mistig. Maar gelukkig duurt dat niet lang...

Het oude douanepand is een mooi en gastvrij hotel geworden waar Papa de oude functie nog helemaal in herkent. Het is bijzonder om te logeren in het kantoor waar hij ooit werbezoeken aflegde. Het is een prachtige kamer geworden.

Als we compleet zijn gaan we lekker fietsen naar de Bijland, waar de kinderen heerlijk spelen en zwemmen en wij genieten van een goed gesprek aan de kant.


Terug in Tolkamer is de Duitse grens duidelijk heel dichtbij, zo vlak voor de start van de EK.

Na een feestelijk gezongen terugblik op de afgelopen 50 jaar genieten we van een heerlijk diner. We tafelen gezellig en uitgebreid na, terwijl de kinderen heerlijk buiten spelen.


De volgende ochtend komen de kids langs de rivier langzaam weer op verhaal van weinig slaap.

We fietsen in een heerlijk zonnetje naar het fietsveer om de Rijn over te steken naar de Millinger Theetuin.

Wat is het daar weer prachtig! Nog mooier dan vorige week : de waterlelies bloeien nu, de rozengeur komt je vóór de poort al tegemoet en het lijkt wel of de enorme wilde rozen nog voller bloeien. Het is genieten onder de lei-platanen en omdat we vrij vroeg zijn is het er nog lekker rustig.

We genieten van de heerlijke lunch in het Boedistische priëel. Daar worden zelfs de drukste kids rustig van... nou ja, eventjes. Wel worden we behoorlijk gestoken door de vele muggen, die ook genieten van het mooie watertje.

We fietsen weer terug met Opa en de kleinkinderen op kop. Terug in Tolkamer nemen we afscheid van elkaar na een gezellig weekend met fantastisch weer.
Papa en Mama : bedankt!

Geen opmerkingen: