vrijdag 30 mei 2008

Avondvierdaagse - donderdag 29 mei

De avondvierdaagse op donderdag 29 mei; met Loraine loop ik de 10 km. De eerste kilometers moeten alle lopers over een (te) smal pad en dat kost (te)veel tijd. Bij de post van Het Bossche Broek is het fijn even de ruimte te hebben.
De kinderen genieten van het weiland als jonge veulens! Van vermoeidheid is nog geen sprake.
De splitsing van de 5 en de 10 km geeft lucht : we kunnen doorlopen.

Een paar kleinere kinderen (en hun korte beentjes) en buikpijn zorgen vervolgens ook voor vertraging, maar met een gezellige groep mensen lopen we langs de mooie Gement in de avondzon.

Gelukkig is het droog, maar de luchtvochtigheid is erg hoog. De muggen weten ons ook goed te vinden.

We genieten van de levendigheid van de kinderen (die lopen wel 30 km...), de avondzon, die weerkaatst in de vochtige avondlucht. Een goed gesprek met een andere ouder en af en toe een vogel of een pad, een EHBO-er of een politie-agent die de vierdaagse begeleid.

We zien een politie-hond-in-opleiding, paarden die vrolijk met ons mee galopperen.

We drinken veel. Héél veel water. Ook bij de posten van de avondvierdaagse krijgen we onze waterflessen weer gevuld.

Een buikpijn lost zich op als even rust gevonden wordt achterin de politie auto van de surveillerende agenten. Zijn we de laatste groep? Misschien, maar ons tempo ligt niet zo hoog...

We zijn blij als we de sky line van 's-Hertogenbosch in beeld krijgen vanuit de Gement. De EHBO-ers en de politie rijden ons inmiddels voorbij. Alleen enkele 25 km lopers halen ons nog in. Maar het weerhoudt de kinderen er niet van met ongekende energie nog alle wallen langs de Vlijmenseweg te beklimmen!

Trots, blij en best een beetje moe bereiken we het Paleiskwartier en de finish voor deze etape van de Bossche Avondvierdaagse. Voor al mijn foto's van vandaag klik HIER

1 opmerking:

Helen zei

Hoi Ellen, wat leuk zo'n fotoverslag!