zaterdag 17 mei 2008

Havelte's bomen

Het heerlijke zachte voorjaarsweer is niet alleen voor ons genieten in Havelte... het stille bos hoor je opgegeten worden. Eiken en beuken worden leeggegeten door talloze rupsen. Is dit een nieuwe plaag?

Boos maakt het me als ze een zo bijzonder bomenpaar ook blijken te hebben gevonden.

Gelukkig is "de familytree" een naaldboom. Maar ook daarin zijn de tand des tijds en andere plagen terug te zien... pas als de één is gestorven, kan de ander zich vol ontwikkelen... weer een ander wordt gedwongen zich af te buigen en komt niet meer overeind... terwijl een ander door ruimte te zoeken weer kracht vindt om te groeien. Uiteindelijk komen ze toch allemaal uit dezelfde wortels.
Een andere bijzondere boom die ik tegenkom heeft na tientallen jaren van zoeken blijkbaar eindelijk haar draai gevonden.


Bij de kikkerpoel wacht ik tot ik "de slang" zie, maar meer dan een paar kikkers die lui liggen te drijven, tot ze een vlieg kunnen verschalken, zie ik niet.


De weg terug duurt lang door het drukke verkeer en de vele files.
Maar stilstaan op de snelweg geeft ook de kans om mooie plaatjes te schieten... en met een lekker muziekje en terugkijkend op fijne dagen, is het toch een prima rit.


1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Ellen!

Hoe gaat het met jou en je gezin/ ik ben de fotografe van het zomerkamp, Anna Oldenhave.
Je zei dat Flickr een goed idee was om de foto's voor de ouders te plaatsen, zodat ze het zelf kunnen downloaden. Wel moet het zo zijn dat het een prive site is, zodat niet andere mensen de foto's kunnen bekijken etc . Zou je even contact met me kunnen opnemen. Je kan me dan -hoop ik- snel rondleiden in Flickr.
het moet voor ouders simpel te doen zijn. Tenslotte zijn zij meestal minder goed dan hun kids met internet en dat kind zit dan net op zomerkamp.

mijn mail= annaoldenhave(@)planet.nl

Het liefste ven door de telefoon.
Zou je je telnr kunnen mailen?

Groetekens Anna Oldenhave