dinsdag 24 februari 2015

Chinees Nieuwjaar viering in 's-Hertogenbosch

Maandag 23 januari organiseerde de Provincie Brabant de viering van het Chinese Nieuwjaar, dit keer in 's-Hertogenbosch in het Theater aan de Parade. Ik mocht als persfotografe (voor Bastion Oranje, zie het resultaat hier) daarbij aanwezig zijn.

In het Theater konden de ca. 400 (veelal chinese) gasten genieten van toespraken van Burgemeester Ton Rombouts (in het engels met een paar woorden Chinees) oa. over Het jaar van de Geit. De Chinese Ambassadeur dhr. Chen Xu sprak over de betrekkingen met de Chinese zusterstad en -provincie en kon zonder enige aarzeling naadloos schakelen tussen engels en chinees. Ook Commissaris van de Koning Wim sprak een paar woorden Chinees, wat ook hem applaus opleverde.
De sprekers werden afgewisseld met muziek van de Jinling Dragon World Music Band. Ik was vooral onder de indruk van de speler op de 'Chinese viool'; dat er zoveel bijzonder geluid uit zo'n klein klankkastje kan komen!

De Maskerwisseling was verrassend en de dansgroep van SYTYCD was sierlijk. Opvallend was dat het publiek massaal met fotocamera's en telefoons in de weer was om e.e.a. vast te leggen, wat doorgaans bij concerten e.d. niet is toegestaan.

Na het drukke buffet (lange rijen in de Kleine Zaal, het duurde dan ook iets langer dan gepland) vertrok de hele groep met lampionnen naar het Zuiderpark. Het vuurwerk gecombineerd met een lasershow en op muziek, was mooi om te zien. Het duurde daarna wel een half uur, voordat iedereen over het smalle bruggetje het Zuiderpark weer uit was.

De hele serie van mijn foto's kun je bekijken op mijn Flickr pagina.

Vanuit de andere kant van het Zuiderpark vond ik dit filmpje van Martijn de Bie ook leuk om te bekijken (luister ook naar het commentaar :-)

Geen opmerkingen: