zondag 5 oktober 2014

Weekend Rotterdam en Kinderdijk

We mochten een weekend logeren bij onze Oudste dochter in Rotterdam.

Een mooie aanleiding voor mij om de nieuwe Markthal te bezoeken en te fotograferen (meer foto's van de Markthal Rotterdam via deze link).


Een indrukwekkend bouwwerk met leuke winkeltjes, terrasjes,  een prachtig kunstwerk erboven, waar je ook trek van krijgt.

Vrijdagmiddag was het gezellig druk met kijkers en ook wat kopers, maar zaterdagochtend was het een beetje erg druk... dat ook de ICT van het Italiaans terras er uit lag en veel pin automaten nog niet werkten, hebben we maar als 'startprobleempjes' geaccepteerd.

Na een gezellige avond en logeren bij onze dochter, zijn we lekker gaan fietsen (wát een prachtige zomerse oktoberdag hadden we daar voor uitgekozen! 22 graden en pas na het diner regen) van Rotterdam naar Kinderdijk (meer foto's van Rotterdam via deze link).

Geen van ons vieren was ooit in Kinderdijk geweest, het Werelderfgoed monument met de vele molens. Het was er prachtig weer voor en dat vonden meer mensen... erg veel toeristen, maar gelukkig ook enkele landgenoten en zelf vissers langs de oever. Voor al mijn foto's van Kinderdijk  kijk je hier.


Veel toeristen...
maar de groepen-met-headseats-en-gids lopen gelukkig op het voetpad :-)1 opmerking:

Margo zei

Die Markthal willen wij ook gaan bekijken, ik vindt dat echt geweldig! Zag vandaag foto's un het AD. Jouw foto's geven ook een prachtig beeld.