zondag 14 juni 2015

Naar Sydney, Danique opzoeken

Wat geweldig is het om je dochter op te zoeken Down Under, waar ze een half jaar exchange vakken doet op de Universiteit van New South Wales. Ik had een prima verblijf gevonden in (het romantische, Engels aandoende) Coogee, vlakbij Danique's studentenhuis, dankzij Air B&B.

We hebben samen ontzettend veel leuke dingen gedaan; als Danique naar de Universiteit moest of moest werken, heb ik mezelf prima kunnen amuseren, maar gelukkig hebben we erg veel tijd samen kunnen doorbrengen!

We hebben walvissen gezien en koala's, in zee gezwommen en veel gewandeld langs de prachtige kust van Sydney, in de Blue Mountains (National Park) en door de city.

We hebben genoten van Vivid Sydney (indrukwekkend lichtfestival), wijnen geproefd in de Hunter Valley en heerlijk gegeten in allerlei restaurants.

Ik heb haar huisgenoten en vriendinnen ontmoet en veel vriendelijke en hartelijke bewoners van Coogee; het optreden van de Aboriginal groep op Conciliation Day in Coogee Beach was een cadeautje, evenals de vele bijzondere vogels en bloemen, zowel in de stad als in de natuur.

De vlucht was erg lang, zeker door een oponthoud en (onvoorziene) tussenstop in Dubai op de heenweg. Maar het was het helemaal waard!

Een impressie van de reis krijg je in deze uitgebreide diashow (let op, 250 foto's en filmpjes :-)

Geen opmerkingen: