maandag 19 mei 2014

Fietsen in Brabant, Weivlees en asperges

Zondag was het gelukkig weer een prachtige zonnige dag, zodat we volop konden genieten van de bloeiende natuur rondom 's-Hertogenbosch.
En op een dag zonder 'verplichtingen' gaan we graag een stukje fietsen.

Alle foto's van ons fietstochtje, vanuit 's-Hertogenbosch via de Gement naar Cromvoirt en via de IJzeren Man in Vught weer terug, kun je HIER als fotoserie bekijken.

Onze Keurslager Slenders uit de Bossche Binnenstad had ons uitgenodigd voor een bezoekje aan de boerderij van Van Rooij in Cromvoirt waar hij zijn rund- en kalfsvlees, Weivlees, vandaan haalt. De ontvangst was fantastisch en het was erg leuk om te zien én te proeven... heerlijk vlees met salade, stokbrood en kruidenboter, een drankje erbij en een vleugje mestlucht; het terras was naast de stal.


Onderweg passeerden we ook aspergevelden, waar werd geoogst door (Poolse) werknemers met een ingenieus apparaat, dat de afdekzeilen tilt en keert. Het oogsten zelf is volledig handwerk.
Vervolgens hebben we tegenover van Rooij ook heerlijke asperges meegenomen bij Verhoeven. De boerderijwinkel was open, dus hoefden we ze niet uit de automatiek te halen...

Alle foto's van de asperges kun je HIER bekijken.

Geen opmerkingen: