dinsdag 2 november 2010

Circo Circolo - Bamboo Circus

Een sprookjesachtig gezicht, het verlichte landgoed Velder en de vele, prachtig verlichtte circustenten.

We genieten van de gemoedelijke sfeer in de grote tent bij de entrée en ontmoeten de eerste bekenden, voordat we ons naar de voorstelling spoeden.

De premiere van Bamboo Circus, een Vietnamees circustheater gezelschap. Het vietnamese dorp Lang Toi ontwaakt bij de tonen van locale instrumenten (ook veelal van bamboe gemaakt) en de schaarse verlichting geeft de tent een bijna mystieke sfeer. Ook gedurende 'de dag' in dit dorp, blijft de verlichting beperkt, wat mijn partner (met nog een beetje jetlag) af en toe doet wegzakken.

Voor mij is de acrobatiek, die zich met- en op- en rond de bamboe afspeelt, niet slaapverwekkend. Ik verbaas me meermalen over de lenigheid, de timing van de groep en de prachtige beelden, die hierdoor ontstaan. Al had er soms wel iets meer vaart in gemogen, maar ik zie dat als deel van de vietnamese cultuur.

Als 'de zon' dan helemaal onder is gegaan en het publiek met luid applaus de spelers complimenteert, lijken ze pas echt 'los' te gaan en krijgen we nog een bijzonder energieke toegift. Wat 'n enthousiasme!

Het was te donker om foto's te maken. Kijk voor een impressie op hun site.


Geen opmerkingen: