woensdag 29 september 2010

Lekker lezen (gewoon tijd maken)


Een persoonlijk gesigneerd boek, gratis mee naar huis krijgen om te lezen, omdat je lid bent van de Kernjury voor de NS Publieksprijs. Dat overkwam mij een paar weken geleden.
De installatie van de Kernjury was tegelijk een presentatie van de betrokken schrijvers, die een fragment uit hun boek voorlazen en er vervolgens over geïnterviewd werden.
Edwin Mortier was de enige schrijver die ik (her)kende, de overige namen en personen waren nieuw voor mij.

Inmiddels heb ik Mama Tandoori, 'Op klaarlichte dag' en Cruise gelezen, nu met Franca Treur 'Dorsvloer vol Confetti' bezig. De Vastgoedfraude heb ik gedelegeerd (lukt mij echt niet), maar ligt nog ongelezen. Edwin Mortier bewaar ik voor in het vliegtuig naar Los Angeles (10 uur de tijd), dan ben ik nog net op tijd om mijn stem uit te brengen.

Een mooie manier om je leeshonger te stillen: ik ben nu verplicht om te lezen! Want ik wil ook wel gegrond mijn stem uit brengen straks. En ik moet zeggen, de helft van de boeken zou ik anders nooit gelezen hebben...
2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lijkt mij een zware opgave, boeken verplicht lezen waar je niet doorheen komt. Hoe is mama Tandoori? Dat lijkt mij een leuk boek!
Margo

Ellen Elemans zei

Het valt best mee, zijn niet zulke ontzettend zware boeken, alleen 'Vastgoedfraude' is niets voor mij :( Mama Tandoori is leuk, goed en grappig geschreven. Tot nu toe de beste (vind ik).