donderdag 18 maart 2010

Weekendje weg vanuit Bergen (NH)

Vanuit Bergen (NH) en in bijzonder vanuit het roman-tische familie-bedrijf Hotel 1900 hebben we zaterdag een flinke fietstocht gemaakt om het huis waar ik mijn lagere-school tijd doorbracht te bezoeken.

Het was meestal droog, behalve toen we de molen Buitenduin in Schoorl passeerden, waar we dankbaar de bui lieten passeren, terwijl we werden rondgeleid.

In Warmenhuizen konden we gelukkig een kop koffie scoren, ookal was eigenlijk alles dicht (gastvrijheid van de barkeeper) bij De Ooievaar. Met flinke tegenwind hebben we uiteindelijk de (ruim) 20 km gehaald naar Schagen.

Heerlijk gelunched bij de Posthoorn en een rondje gelopen langs het Oude Slot (toen een ruïne, nu museum en concertzaal) en Oudeslotstraat nr 6, waar ik mijn ronde slaapkamer raam herkende.

De terugweg slingerden we met de binnendijk nog regelmatig tegen de (harde) wind in, maar konden de donkere regenwolken achter ons laten. Nog even zwaaien naar de molenaar, die ons herkende en net voor de bui parkeerden we de fietsen (na dik 40km) weer achter het hotel.
In Bergen is het trouwens prima eten, niet alleen bij Restaurant Gorter (hoorde bij het hotel), maar ook bij Wonder's waar ze zelfs speciaal glutenvrije ovenfrietjes voor me maakten.

De zondag hebben we nog heerlijk langs de zee gelopen en genoten van de zon op het terras van de strandtent van Bergen aan Zee. Uit de wind was het al echt lente!

Foto serie van het weekend ter ere van mijn 50e verjaardag:

Geen opmerkingen: