zaterdag 19 januari 2008

Leda in de patio

Het is een feit : Leda heeft haar plek gevonden in de patio! En het moet gezegd : ze past daar zo fantastisch! We genieten nog elke dag.

Het is helemaal geworden wat wij er van verwachtten... een echte "Thea van Vliet" waar we ons volledig in herkennen.
Mooi ook in de regen (want dat doet het nogal veel momenteel...)


en mooi als silhouet (want de avondverlichting is nog niet helemaal klaar...).

Thea, de doop was erg gezellig. En je mag haar altijd komen opzoeken...

maandag 14 januari 2008

Beroemd door mijn foto's?!

Mijn foto’s worden ook over de grens gewaardeerd, merk ik. Kreeg ik gisteren nog een compliment uit Portugal op mijn weblog over mijn lente plaatje van de hortensiaknop. Vandaag kreeg ik bericht dat een mijn foto van zware wolken boven Orly Airport in een online reisgids is geplaatst… nadat ik eerst mocht aangeven of ik daar bezwaar tegen had… maar ja, dan word ik toch nooit beroemd?!?

Enkele weken geleden kreeg ik een mailtje, dat ze mijn foto van Orly Airport op Flickr hadden ontdekt (via de Tag natuurlijk) en of ze die mochten opnemen in de Schmap Paris Guide. Vandaag kreeg ik bericht dat'ie is opgenomen in de 4de editie... Als je wilt kijken, kijk dan op de "widget" (die ik op hun aanwijzingen kon maken) en klik op Orly Airport, als je vervolgens de cursor op Orly laat staan, dan zie je mijn foto vanzelf voorbij komen...

zondag 13 januari 2008

Lente in de tuin

Bij het achterstallig onderhoud in de tuin, ontdek ik tussen het oude blad en de afgewaaide takjes, dat de lente al volop in aantocht is: dikke knoppen in de hortensia, naast de restanten van de oude bloemen.

Ook de sneeuwklokjes staan al enthousiast te bloeien.
Krijgen we dan echt geen winter meer? Van mij mag het nog best even flink gaan vriezen...

donderdag 10 januari 2008

Weer Maastricht

Liever hadden we het "avondprogramma" voorbereid, maar nu even niet... nog even een "oude foto" uit de doos.
Dit keer geen tijd voor de stad... alleen naar Leeuwenborgh Opleidingen, het hoofdgebouw aan de Sibemaweg. De trein blijkt de beste verbinding, al moet ik nog even flink vaart maken voor het laatste treinkaartje... maar weer 35 euro bespaard!
De koffie laat even op zich wachten, maar uiteindelijk tref ik de ICT-projectgroep. We hebben de eerste afspraak met de studentengroep, die de techniek gaat voorbereiden voor Dé Conferentie.

En de "weblogcursus" die we organiseerden voor de presentatoren. Willem had een leergierig en geinteresseerd publiek...

woensdag 2 januari 2008

Een goed begin van 2008

Na een heerlijke avond met veel gezellige mensen rond de schouw en de kerstboom, hebben we elkaar klinkend met de champagne een goed 2008 gewenst... om vervolgens ons buiten in het "vuurwerk geweld" te storten (angstig soms!).
Gelukkig geen ongelukken gebeurd en tot slot nog heerlijk gedanst op muziek uit "onze tijd"... alleen met "leeftijd genoten", want de kinderen vinden het "er niet uitzien.. stop nou maar, mam!"

Alleen jammer dat ons "oudejaarslot" niet de gedroomde ton heeft opgebracht... want op die 20 miljoen hadden we toch al niet durven hopen. Maar ja, 10 euro in een kerstkaart is toch ook mooi meegenomen.